Hva er Pilates?

 

 

Pilates er en trening som gir: kroppsbevissthet, sentrering, balanse, lik styrke i de dype skjelettnære holdemusklene og de overfladiske dynamiske musklene både på høyre og venstre siden av kroppen, koordinasjon, pust, evne til muskel isolasjon og tøyning. Mulighetene er fantastiske.

 

Pilates er en treningsteknikk som på engelsk går under betegnelsen "Body & Mind" - trening. Det vil si at man trener både muskler og kroppsbevissthet samtidig. Alle ønsker seg en kropp som har det bra, som ser bra ut og som man føler at man har kontakt med.

 

Pilatestreningen gir slike resultater fordi:

 

  • man trener de dype, skjelettnære musklene like mye som de overfladiske, synlige dynamiske musklene
  • musklene tøyes automatisk i øvelsene
  • alle ledd blir beveget i alle bevegelsesretninger.
  • teknikken trener kroppsbevisstheten ved det at du blir klar over hva kroppen gjør

 

For å  forsterke dette må du hele tiden puste på en spesiell måte, slik at du kommer i en fokusert, stille indre tilstand. Denne tilstanden lar deg kjenne din egen kropp og lærer deg å kontrollere den.Pusten fører til at du fyller muskulaturen med oksygen, noe som fører til at den vil fungere bedre. Pusten fører også over tid til at du begynner å puste bedre i hverdagen. Holdningen vil også bedre seg betraktelig og dermed vil du føle deg bedre

 

Alle aldre, alle kropper kan trene Pilates uten risiko.

Hubertus Joseph Pilates sa:
"Etter 10 treninger vil du kjenne forskjellen, etter 20 vil du se den, etter 30 har du en ny kropp"

Dette er ikke en overdrivelse. Om og om igjen ser vi instruktører hva som skjer med dem som trener teknikken. Det gjelder ikke bare hvordan kroppen ser ut, men også hvordan man har det rent helsemessig og mentalt.

 

Madonna trener Pilates og våre eldste klienter er over 75 år – det i seg selv forteller hvor bra Pilates sine øvelser er!

 

I tillegg til øvelsene vil du bli undervist av instruktører som er sertifiserte i UHM® teknikken. Det betyr at du og din kropp er utgangspunktet og undervisningsteknikken er basert på å ta hensyn til akkurat det. Du vil fort kunne tilegne deg øvelsene ut fra ditt kroppslige utgangspunkt og du vil merke at du mestrer din kropp på en ny måte.

 

Du er velkommen!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

UHM® i nærheten?

 

-Akershus

-Buskerud

-Hedmark

-Møre og Romsdal

-Nordland

-Oppland

-Oslo

-Rogaland

-Troms

-Vestfold

-Vest agder

-Østfold  

 

 

 

 

 

OSCARSGATE 12, 0352 OSLO, TLF: +47 91 16 05 05